Handelen met cryptocurrencies

Cryptocurrencies kunnen vaak (en even voor het gemak) worden gezien als alternative bitcoin-munten. De alternative munten worden daarom ook altcoins ('alternative coins') genoemd. Altcoins zijn dus eigenlijk alle andere 'coins' dan bitcoin.

De handel die ontstaat kan het best worden vergeleken met een geldwisselkantoor. In het buitenland heeft bijna iedereen wel eens zijn geld omgewisseld voor een andere valuta. Zo'n omwisselactie kan de ene dag voordeliger uitpakken dan de andere dag, omdat de twee valuta's tegen elkaar worden verhandeld en deze verhandelprijzen constant aan verandering onderhevig zijn. Bedenk je nu een website in waar jij je bitcoin naartoe stuurt en waarop je jouw bitcoin tegen deze andere 'bitcoins' (altcoins) kunt verhandelen.

Zo zou je voor 1 altcoin met de naam 'AltcoinX' bijvoorbeeld 0,0015 bitcoin kunnen betalen. De truc is om jouw AltcoinX voor een hoger bedrag te verkopen. Zie jij dat op een gegeven moment 1 AltcoinX kan worden verkocht voor 0,0020 bitcoin per stuk, dan zou je kunnen overwegen hem weg te doen. Op dat moment maak je 0,0005 bitcoin winst.

Uiteraard is er nog veel meer mogelijk dan zo laag mogelijk proberen te kopen en zo hoog mogelijk verkopen, echter is deze site vooral bedoeld om een algemeen beeld te krijgen van de mogelijkheden, zodat een start gemaakt kan worden.


Bonus-links!

Nog een manier om eenvoudig crypto te kopen en te verhandelen!