Wallet aanmaken (stap 1)

Na het aanmaken van je account (schrijf alles op en bewaar het op een veilige plek, er bestaat geen 'password-vergeten-optie'!), is er nog de optie op de blockchain.info-website die sterk wordt aangeraden. De wachtwoordherstelzin. Zorg dat je de wachtwoordherstelzin noteert. Deze vind je op de volgende plek op de blockchainwebsite:

klik om te vergroten
Met deze zin (ook wel 'seed' genoemd) zou je later ook je bitcoins kunnen terugzetten als je je password niet meer weet. Bewaar deze zin strikt volgens de instructies op de site, dus het liefst uitgeprint en op een veilige plek.
Je bent nu klaar om bitcoin te ontvangen op deze wallet.

Hardwarewallet

Ondanks dat blockchain.info niets op hun eigen server opslaat en je in staat stelt een back-up te maken (de herstelzin) kan het zijn dat je behoefte hebt aan meer. De manier die over het algemeen bekend staat als de meest veilige om je bitcoins te mee te bewaren is die van een hardwarewallet. Dit komt wel met een prijs, want het gaat hier om een apparaatje speciaal gemaakt om cryptocurrency mee te bewaren. Een goede en bekende hardwarewallet is de Ledger Nano S. Verdere info over hardwarewallets kan worden vergaard via de ervaringen van anderen en dus bijvoorbeeld via de chat.


Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Bonus-links!